• Нов

Терапевтичен матрак Verthe Proximate

1646,00 лв.
С вкл. данък
131_803
  • Traction система, осигуряваща щадящо обтягане на гръбначния стълб в две противоположни посоки – към главата и към краката
  • Осемсегментен матрак
  • Подходящ както за единични легла, така и за спални
  • Височина на матрака – 25 см
Размер: 80/200 см.
Твърдост от дясно: H1
Твърдост от ляво: H1
Количество

Грижата за гръбначния стълб и неговата правилна функция са в основата на правилната „работа“ на всички тъкани и органи в човешкото тяло. Матрака Verthe Proximate е с прецизно разработено оребряване на повърхностния слой и внедрени  различни по свойства сектори в неговата конструкция .

Меките и еластични ребра на матрака практически не създават неудобство по време на сън  . В хоризонтално положение гръбначният стълб се разтяга, което увеличава разстоянието между отделните прешлени. При тези условия междупрешленните дискове могат да приемат течност с необходимите вещества в по-големи количества и имат достатъчно място за попълване на обема си. Това допринася за регенерирането на увредените дискове и регресията на съществуващите пролапси. Благодарение на ефекта на разтягане, напрегнатите мускули получават дълбоко разтоварване, постепенно се формира нов мускулен стереотип, което води до стабилно подобряване на състоянието на гръбначния стълб.

За пълноценния сън е важно матраците да се персонализират спрямо възраст, тегло и ръст. Тъй като различните по тежест и размер тела натискат по различен начин повърхността на основното ядро на матрака.

Формата на ребрата и характеристиките на калъфа „Verthora“ осигуряват комфортен сън през лятото и зимата поради разпределението на температурата и влажността.

Терапевтичната система за сън – матрак Verthe Proximate може да се поръча със стандартни и индивидуални размери. Системата има 3 степени на твърдост, които зависят от ръста и теглото на клиента.


Характеристики на матрака

Височина на матрака – 25 см

  • Traction система, осигуряваща щадящо обтягане на гръбначния стълб в две противоположни посоки – към главата и към краката
  • Осемсегментен матрак
  • С възможност за изработка по индивидуални размери
  • Подходящ както за единични легла, така и за спални
  • Долен еластичен протектор/калъф
  • Горен калъф с капитониран висококачествен текстил и еластична повърхност, която улеснява движението на оребрената конструкция в двете посоки. Снабден с цип за лесно сваляне и изпиране
  • Горният оребрен пласт на матрака е подвижен, за да може лесно и бързо да се разменят двете посоки на спалнята (лява и дясна)
  • Посоката на ребрата е точно определенa

 

Матрак Verthe Proximate има точно определена посока на позициониране върху подматрачната рамка или друга твърда основа.

  • Матраците на Verthora подобряват качеството на съня при хора, които изпитват болки в гръбначния стълб
  • Силно гъвкава адаптация на гръбначния стълб във всички позиции за сън
  • Релаксация на дълбоката мускулна тъкан
  • Подобряване на метаболитната доставка на прешленните дискове
  • Движенията на Вашия партньор се абсорбират от ребрата на матрака, вместо да се прехвърлят към Вас. Това е от изключителна важност, ако спите по-леко и лесно се будите
  • Еластичните ребра осигуряват вентилация

ВАЖНО: Спецификата на продукта и неговите терапевтични свойства не позволяват завъртането на матрака в посока различна от указаната!


I. Начин на експлоатация
Легнете върху системата така, че единичното централно сърцевидно ребро на системата да съвпада с върха на лумбалната кривина (приблизително на нивото на пъпа);

II. Чаршафи и нощно облекло
За да може оптимално да се движат ребрата на матрака е желателно използването на специални еластични чаршафи „Verthora“,те са по-разтегливи на дължина, отколкото на ширина и са специално проектирани за системата Verthora. Нощното облекло е за предпочитане да е от тънък трикотаж.

III. Как да легнете на матрак за спане
Препоръчително е матрака да се комбинира с възглавница за сън VertheSupport, за да се структурира правилна позиция по цялата дължина на матрака. Опитайте се да легнете така, че оребрената ролка на възглавницата да съвпада с шийната ви извивка с подходящ за вас матрак за спане, тогава ще постигнете равномерно разпределение на натоварването върху повърхността на тялото.

IV. Бележки
Често началото на терапията е свързано с период на пристрастяване. В този случай през първата нощ можете да поставите чаршаф от обикновена тъкан на леглото, което ще намали силата на теглене, като същевременно запази ефекта на релаксация (релаксация) с равномерно разпределение на товара върху повърхността на тялото.



131_803

No customer reviews for the moment.

Related Products ( 16 other products in the same category )
To top

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Или Reset password