Интересни дизайнерски решения за модерна спалня

On: person Публикувано от: Екип Вит

Спалнята е мястото за почивка, за отпускане и презареждане, затова е важно и какъв ще бъде нейният интериор. Това може да се окаже трудна задача.

Една от последните тенденции е смесица от екстравагантни модели, естествени материали и изненадващи мебели. Потърсете мебелировка, която силно се откроява, с творческа облицовка, геометрични шарки и има широк спектър от цветове, за да създадете нещо, което изглежда съвсем различно и ново.

Друг вариант е “подреденият хаос” – изглежда като пълна бъркотия, но всъщност не е, а просто внимателно подредена обстановка, която не налага прекомерна поддръжка.

Например хаотично подредените книги на рафта, които изглеждат, сякаш всеки момент ще паднат, и асиметричното осветление са много добро решение за хора, които нямат навика постоянно да подреждат и да чистят. Така също няма да си личи кога наистина е разхвърляно.

За почитателите на реда има привлекателен изчистен дизайн, с екстравагантни усещания. Той разкрива красотата при комбиниране на бетонни стени с ярки модерни мебели и светли цветове, контрастът го прави неустоим. Бетонните стени придават много по-строг вид на помещението, внасят атмосферата на индустриалния стил и ако това е ефектът, който търсите, значи сте избрали правилния материал. Непретенциозният му и неутрален сив цвят е идеален фон за ярки плакати, всякакви модернистични мебели и уреди.

Следващият интериор предлага завръщане към тапетите. Може и да не горите от желание да облицовате стените на спалнята си в нещо, от което толкова дълго сте искали да се отървете, но премахнете всички ярки шарки и цветове от 70-те години на миналия век, за да се насладите на модерната класика. При комбинация с мебели от необработено дърво ще получите вдъхновяваща и отпускаща спалня.

Макар и някои съвременни тапетни линии да са ретро ориентирани, има невероятен избор от теми – от ретро до геометричен дизайн, от винил до текстил при материалите и от малки до огромни мотиви при шарките. Както при всички останали елементи за декорация на дома, и при тапетите има всякакви видове за всякакви вкусове и възможности.

Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември
To top

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Или Reset password